Как да отслабнете бързо и без да вредите на здравето си

Ad Details

  • Ad ID: 3401

  • Added: January 24, 2022

  • Views: 9

Description

Много жени смятат, че ако отслабнат бързо, свалените килограми ще се върнат бързо след приключване на диетата, докато бавното отслабване помага да запазите теглото си за по-дълго време. В Австралия е проведено проучване, което опровергава това мнение.

В него участваха две групи хора. Първият отслабна за четири месеца, а вторият – за 36 седмици. След това всички, които са успели да намалят теглото си с 12,5%, е трябвало да преминат през програма за поддържане на теглото в продължение на 144 седмици. В крайна сметка 70 % от хората, които отслабват бързо, и 72 % от тези, които отслабват постепенно, възвръщат всеки свален килограм. Но загубата на 12,5% от теглото си в първата група е постигната от 81% от участниците в проучването, докато във втората група тя е само 50%. Заключение: по-бързото отслабване е ефективно.

В тази статия са разгледани най-ефективните диети и упражнения за бързо отслабване.

Как да отслабнете бързо без диета

Изчислете броя на калориите, които консумирате за един ден.

Извадете 500 ккал от дневната си норма. Разбира се, можете да направите повече. Това хапчета за отслабваневиси от теглото ви и от това колко бързо отслабвате. Не намалявайте диетата си с повече от 1100 ккал: това не е здравословно.

Добре е да се стремите към 10-45% въглехидрати и 30% протеини. Това ще ви помогне да отслабнете бързо.

Упражнявайте се 3-5 пъти през седмицата. Изчислете физическата си активност така, че да изгаряте около 600 ккал на тренировка.

Как да отслабнете бързо? Избягвайте стресови ситуации. Те насърчават увеличаването на теглото; много хора ядат или пушат повече, когато са стресирани.

Достатъчно сън. Липсата на сън е вредна за организма и увеличава апетита. Опитайте се да спите 30 минути по-дълго от обичайното.

Откажете се от захарта или намалете нейното количество. Говоря за рафинираната захар. Отказът от тях е един от най-бързите начини за отслабване. Резултатите ще видите в рамките на един месец.

Tags :